داستان هنرمند: مسعود نجابتی
تحریریهٔ وبسایت گفتار
مسعود نجابتی از هنرمندان مطرح ایران در حوزهٔ تایپوگرافی و خط در گرافیک است. او که متولد ۱۱ مهر ۱۳۴۶ در تهران است سالهای کودکی را در اصفهان به سر برد و در ۱۶ سالگی به تهران بازگشت و چندی بعد وارد انجمن خوشنویسی شد. نجابتی نزد استادانی همچون سبزهکار، فرادی و موحد خط نستعلیق و ثلث آموخت.
مسعود نجابتی پیش از آن که وارد دانشگاه شود در حرفهٔ تابلونویسی و تابلوسازی مشغول کار شد. او در مقطع کارشناسی در سال ۱۳۷۲ از دانشگاه آزاد فارغالتحصیل شد و برای اخذ مدرک کارشناسی ارشد در سال ۱۳۷۵ به دانشگاه هنر وارد شد. از استادان او در دانشگاه میتوان به مرتضی ممیز و مصطفی اسداللهی و ابراهیم حقیقی اشاره کرد.
نجابتی بر وجههٔ اجتماعی هنر گرافیک و تایپوگرافی تاکید ویژه دارد. همچنین معتقد است که فرم و محتوای هر نوع نوشتهٔ گرافیکی باید با یکدیگر همخوانی داشته باشد. نجابتی لزومی نمیبیند گرافیستهایی که تمایل به استفاده از خط در کار خویش دارند لزوما خوشنویس باشند (زیرا کسب مهارت و استادی در خوشنویسی زمان طولانی میبرد). او نکتهٔ مهم را شناخت و تسلط گرافیست بر فرم و هندسهٔ خطوط میداند.
نجابتی سابقهٔ کار با برخی موسسات نشر همچون ققنوس و افق را در کارنامهٔ خویش دارد. او اکنون یکی از مهمترین گرافیستهای فعال در حوزهٔ مذهبی و آیینی است و جوایز متعددی نیز دریافت کرده است. (برگرفته از مصاحبهٔ مجلهٔ رشد آموزش با مسعود نجابتی، ش ۵۱، بهار ۱۳۹۷)