
ریچارد راجرز | Richard Rogers
ریچارد جرج راجرز، متولد سال ۱۹۳۳، معمار انگلیسی-ایتالیایی است.اگر قصد دارید شهرکی جدید بسازید، آن را داخل شهر بسازید نه بیرون از آن.
اگر شهرتان متراکم {و نه گسترده} باشد، شما همین حالا یک چهارم از کل انرژی شهر را صرفهجویی کردهاید، پس تغییرات اقلیمی کمتری در پیش دارید. و دلایل فراوان دیگری برای متراکم ساختن شهر وجود دارد، مثلاً نزدیکتر کردن مردم به یکدیگر. من هیچگاه متوجه نشدم که چرا معماری اینقدر از برنامهریزی شهری جداست. لازم است این دو حوزه با هم پیوند داشته باشند، چرا که کار هر دو صرفاً ساختن است، در دو مقیاس متفاوت.
{…} اگر شما قصد دارید که شهرک یا حومهٔ جدیدی برای یک شهر بسازید، بایستی آن را داخل شهر بسازید، نه بیرون از آن. من محاسبههایی برای دولت انجام دادهام، که نتیجهشان این است که ما برای ده سال آینده در شهرهایمان فضای کافی برای همهٔ نیازهای سکونتی در اختیار داریم {و نیاز به گسترش شهرها نیست}. و من از علاقهمندان واقعی شهرها هستم. تعدادی کتاب دربارهٔ شهرهای متراکم و چیزهایی از این قبیل نوشتهام. استدلال به نفع تراکم از نظر تغییرات آب و هوایی امری مهم است. (در گفتگو با Deane Madsen منتشر شده در وبسایت Architectural Record، سال ۲۰۱۸)
من علاقهمند به طراحی شهرها هستم. در مورد ساختمانها، مرکز پومپیدو در پاریس، اولین ساختمان بزرگی است که همراه با رنزو پیانو آن را طراحی کردم. مرکز پومپیدو ساختمانی است که من بیشتر بهخاطر آن شناخته شدهام و نحوهٔ تفکر من را نشان میدهد. این بنا مرکزی فرهنگی با میدانی عمومی در مقابل آن است. این مرکز و میدان مقابل آن طوری طراحی شده است که جایی برای حضور همهٔ اقشار -چه غنی و چه فقیر- و نسلهای مختلف مردم باشد. یکی از ساختمانهای محبوب من، ترمینال 4 فرودگاه بارجاس در مادرید است. در این ساختمان از از رنگهای رنگینکمان به مثابه فرمی از هویت و عاملی برای ایجاد شادی در مخاطبان و راهنمایی آنها استفاده شده است. ما مایلیم که از رنگ به مثابه راهی برای تقویت «حال و هوای» ساختمانهایمان بهره ببریم. رنگ میتواند تأکیدی باشد بر ریتم، هندسه و مقیاس خاص یک بنا؛ همانطور که شما میتوانید در ساختمان ترمینال چهار این تأکید را ببینید. (در گفتگو با Alix Boyle در مرکز پژوهش خلاقیت و خوانشپریشی دانشگاه ییل)
برای تحقق شهرهای آینده لازم است کارهای مختلفی بکنیم. تغییرات آب و هوایی و ناپایداری محیط زیست باید مهمترین مشکلی تلقی شود که انسان با آن روبروست. و تنها راه تاثیرگذار برای بازگرداندن پایداری محیطی این است که از طریق طراحی شهر استفاده از خودرو را محدود کنیم، اگر نخواهیم استفاده از آن به کلی ممنوع شود، و پیادهروی و استفاده از دوچرخه و نظام حمل و نقل عمومی را ترویج کنیم. اینها همه برای پایداری محیطی است. نکتهٔ مهم دیگر در طراحی شهرهای آینده این است که بدانیم انسانهای متمدن به مکانهایی برای ملاقات نیازمندند. جاهایی که در آن به صحبت بپردازند و با دوستانشان معاشرت کنند. این یعنی ما به یک میدان شهری (پیازا) نیازمندیم. میدانی که حول و حوش آن فعالیتهایی همچون فروشگاهها، ادارهها قرار میگیرند و پویایی آن را افزایش میدهند. میدانهای شهری از تداخل فعالیتها شکل میگیرند. (مصاحبه با مجلهٔ L’industria delle costruzioni، سال ۲۰۱۴)