باکمینستر فولر

ریچارد باکمینستر فولر، متولد ۱۸۹۵ و درگذشتهٔ ۱۹۸۳، معمار، نویسنده و نظریه‌پرداز امریکایی بود.

اگر به‌جای استفاده از فناوری برای ساخت اسلحه از آن برای بهبود زندگی بهره ببریم رفاه کل بشریت ظرف ده سال تأمین می‌شود.

باکمینستر فولر

این که در آینده چه رخ می‌دهد معلوم نیست، {اما} اگر خرید تسلیحات و هدر دادن سرمایه‌مان را متوقف کنیم و از فناوری پیشرفته‌مان به جای ساخت اسلحه در {بهبود} زندگی استفاده کنیم، در ظرف ده سال کل بشریت می‌تواند در بالاترین معیاری که کسی تا به حال شناخته زندگی کند. همهٔ ما می‌توانیم {دارای رفاهی در سطح رفاه یک} میلیاردر باشیم. آینده هیچ معلوم نیست. {…} زمان بحرانی سال ۱۹۸۵ است. در دو یا سه سال آینده می‌فهمیم که آیا بشریت روی کرهٔ زمین به زندگی ادامه خواهد داد یا نه. اتفاقات بسیاری، بیشتر از آنچه از سرآغاز تاریخ تا به حال پیش آمده، از امروز تا سال ۱۹۸۵ رخ خواهد داد. (در گفتگو با Richard Boston در سال ۱۹۸۳، منتشر شده در وب‌سایت The Guardian)

ایرانیان در معماری گذشته‌شان ریاضیات را  تبدیل به هنری کرده‌اند که همه از  دیدن آن لذت می‌برند.
باکمینستر فولر

من همیشه انسان‌ها را تحسین کرده‌ام و ایرانی‌ها نیز مرا تحت تاثیر قرار داده‌اند. من دانشجویان ایرانی زیادی در دانشگاه‌های مختلف داشته‌ام و آنها را عمیق و متفکر و حساس یافته‌ام. و با سابقه‌ای که از کتاب‌ها راجع به ایران داشتم در انتظار این بودم که ایران قدیم را دقیق و حساس بیابم.
از کارهایی که طی سالیان متمادی در ایران انجام شده است دچار شگفتی شدم زیرا که با دقت بسیار به وجود آمده‌اند و این موضوع نشان می‌دهد که اشخاص زیادی با افکار جالب دست اندرکار این بناها بوده‌اند.
آنها عطش زیادی برای دریافت علم داشته‌اند و طبعا داخل ریاضیات پیچیده‌ای نیز شده بودند و با تلاش‌هایی که کرده‌اند و با به کار بردن چند ضلعی‌های زوج و فرد و علم به رابطهٔ هندسی بین پنج ضلعی و هفت ضلعی‌ها این ریاضیات و عظمت آن را تبدیل به هنری کرده‌اند تا کسانی که از ریاضیات اطلاعی ندارند به این هنرها نگاه کنند و از آن لذت ببرند. این موضوع در دنیای عرب و یا ترک نیز وجود داشته ولی {بعدتر} به دنیای غرب رخنه کرده است. (در حاشیهٔ کنگرهٔ بین‌المللی معماری در ایران، گفتگوی منتشر شده در مجلهٔ هنر و معماری، سال 1349)