داستان هنرمند: قباد شیوا
تحریریهٔ وبسایت گفتار
قباد شیوا در ۱۳۱۹ در شهر همدان به دنیا آمد. او دانشآموخته رشته نقاشی از دانشگاه تهران، دانشکده هنرهای زیبا است و در سال ۱۳۴۵ فارغالتحصیل شد. پس از سالها تجربهٔ عملی در زمینهٔ گرافیک فوق لیسانس خود را از دانشگاه Pratt شهر نیویورک در سال ۱۳۵۹ اخذ کرد.
در طی چندین دهه فعالیت هنری، با خلق آثار بدیع توانست به نوعی گرافیک با ویژگی ایرانی دست یابد و آن را به دنیا معرفی کند. به دلیل همین ویژگی، برخی از آثارش در موزههای مختلف جهان و مجموعهداران بینالمللی جای گرفتهاست. دانشنامهی بریتانیکا در ویرایش 2007 میلادی در بخش گرافیک کشورهای در حال توسعه به معرفی او به نمایندگی از قاره آسیا پرداخته و پوستر بزرگداشت سعدی او را چاپ کرده است. شیوا نخستین طراح گرافیک معاصر ایران است که خط شکسته نستعلیق را نه به عنوان عامل فرعی و خبررسان، بلکه به عنوان یک عنصر گرافیگی در آثار خود به کار برده است. انجمن بینالمللی طراحان گرافیک او را به عنوان یکی از 12 طراح گرافیک برتر جهان برگزیده است.
از فعالیتهای جنبی او تأسیس بخش گرافیک در صدا و سیمای ایران در سال ۱۳۴۶، راهاندازی بخش گرافیک انتشارات سروش در سال ۱۳۵۰ است. او از مؤسسین انجمن صنفی طراحان گرافیک ایران، پایهگذار و برنامهریز اولین دوسالانه پوستر تهران است. از دیگر فعالیتهای او آموزش هنر گرافیک در دانشکدههای معتبر تهران از سال ۱۳۵۵ تا به حال است.
او در طول سالها تحصیل و کار حرفهای آثار خود را در زمینه نقاشی، عکاسی و بهخصوص گرافیک در نمایشگاههای داخلی و بینالمللی از جمله انگلستان، فرانسه، آمریکا به تماشا گذاشته است. آثار او بارها در نشریات جهانی انتخاب و چاپ شدهاند.(گردآوری از همشهری آنلاین)